Hello lovely friends, how was your day? mine wasn´t different from yesterday. i studied. Finally i have a new recipe to share with you! do you like backed chicken? oh i love and my grandma´s recipe is the best in the world! there´s no way, i´m not going to change my mind! well, i hope you like and it´s so easy to do!
Olá! como foi o vosso dia? o meu não foi muito diferente de ontem, estudei. Finalmente tenho uma nova receita para partilhar, gostam de frango assado? eu adoro, principalmente o da minha avó, é a melhor receita do mundo e não há nada que me convença do contrário. Espero que gostem, é simples de se fazer!
Backed chicken – grandma´s recipe
(serves 2-3)
- 1 grango pequeno/ small chicken
- 1 dente de alho/ garlic clove
- 1 c.sopa de sal/ tablespoon salt
- 2 folhas de louro/ bay leaves
- Óleo q.b/ oil
- 2 c.sopa de vinagre/ tablespoons cider vinegar
- ½ chávena de água/ cup of water
Preheat the oven to 220⁰C. Mix the garlic clove with the salt with a pastle. Make small cuts on the chicken: under the wings, in the middle of each leg and in the breast. Put the garlic lixture inside the cuts. Grease your baking tray with oil and put the chicken inside. “Powder” with cider vinegar. Add bay leaves , some oil and water. Cook for about 40 minutes.
Pré-aqueça o forno a 220°C. Pise um dente de alho com sal no almofariz. Faça cortes no encaixe das asas, no meio das pernas e no peito. Passar a mistura de alho nas aberturas. Cobrir o tabuleiro de ir ao forno com óleo. Colocar o frango no seu interior e polvilhar com vinagre de cidra. Juntar as folhas de louro, a água e colocar mais um pouco de óleo, desta vez por cima do frango. Deixe cozinhar por aproximadamente 40 min.
Gostei de conhecer o blog :)
ReplyDeleteYummy yummy!!!
ReplyDeleteLooks absolutely delicious!!!
Dear friend, chicken is the meat I like the least, but your recipe sounds delicious, and I think it's worth trying.
ReplyDeleteAgain, your photos are becoming more and more beatiful.
Adoro a fotografia da flor! E as outras imagens abrem o apetite! =D
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