cheese fondue

hi! how are you feeling today? well, during the weekend i always like to cook different things, because during the week i don´t have much time! so this is my suggestion for this weekend, if you are a cheese lover you must try it! this recipe is adapted from blue cooking magazine, you can see the original recipe here.





olá! como se sentem hoje? durante o fim-de-semana gosto sempre de cozinhar algo diferente, pois durante a semana o tempo que tenho não é muito! por isso, a minha sugestão para este fim-se-semana é este delicioso fondue de queijo, e se forem gulosos por queijo têm mesmo de experimentar! a receita é adaptada da revista blue cooking, podem ver a original aqui.

Cheese fondue

(serve 2)

- 1 dente de alho/ clove garlic
- 1 copo de vinho verde frutado/ glass green fruit wine
- 150g queijo emmental/ emmental cheese
- 150g queijo mozzarella/ mozzarella cheese
- 1 ½ c.sopa de farinha/ tablespoon flour
- sal/ sal
- pimenta/ pepper
- baguette

 
Press the garlic into the pan. Add the wine and wait until boil. Lower de heat to medium and let it simmer for 5 min. In a bowl, mix the emmental and mozzarella cheeses with the flour. Add this mixture to the pan slowly. Mix this new mixture with a wooden spoon and let it boil. Finally, season with salt and pepper.

Esfreque o alho na panela. Deite o vinho e aguarde até levantar fervura, baixe o lume e deixe fervilhar por 5 min. . Numa tigela misture os queijos e a farinha. Adicione, aos poucos, a mistura ao vinho a fervilhar. Incorpore bem o queijo com uma colher de pau. Deixe o queijo ferver. Retire do lume e tempere com sal e pimenta.


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