chocolate & nutella cupcakes

want something heart warming? these cupcakes are perfect! this recipe is adapted from chocolate magic book written by Kate Shirazi. you can get this amazing book here. if you are a chocolate lover, don´t think twice!


procuram alguma coisa que vos aconchegue? estes queques são perfeito! a receita é adaptada do livro chocolate magic escrito por Kate Shirazi. se são viciados em chocolate não pensem duas vezes, podem adquirir este delicioso livro aqui mesmo!


Chocolate & Nutella cupcakes (adapted from chocolate magic written by Kate Shirazi)

(makes 12)

- 110g soft margarine/ margarina
- 85g flour/ farinha
- 1 teaspoon yeast/ fermento
- 25g cocoa powder/ chocolate em pó
- 110g brown sugar/ açucar amarelo
- 2 eggs/ ovos
- 1 teaspoon vanilla extract/ essência de baunilha
- 1 teaspoon maple syrup
- 12 teaspoons Nutella

Preheat the oven to 180⁰C and line 12-hole muffin tin with cases. In a mixer, put in all the ingredients apart from the nutella. Whisk for 5 min. or until you have almost moussey texture. Divide the mixture between the 12 cupcakes cases. Bake for 15-20 min. or until firm on top. Leave the cupcakes in the muffin tin for 2 min. , then cut out a conical shape from the top of each cupcake. Add 1 teaspoon of nutella.

Pré-aqueça o forno a 180⁰C prepare 12 formas de queques. Numa batedeira, junte todos os ingredientes excepto a nutella. Bata por 5 min. ou até observar uma textura de musse. Divida a mistura pelas 12 formas. Leve ao forno entre 15-20 min. ou até o topo esyar “estaladiço”. Após sairem do forno, deixe arrefecer por 2 min., de seguida faça um corte no meio e junte uma colher de chá de nutella.

2 comments:

Follow @ Instagram

Back to Top