chocolate & nutella cupcakes

3/6/11

want something heart warming? these cupcakes are perfect! this recipe is adapted from chocolate magic book written by Kate Shirazi. you can get this amazing book here. if you are a chocolate lover, don´t think twice!


procuram alguma coisa que vos aconchegue? estes queques são perfeito! a receita é adaptada do livro chocolate magic escrito por Kate Shirazi. se são viciados em chocolate não pensem duas vezes, podem adquirir este delicioso livro aqui mesmo!


Chocolate & Nutella cupcakes (adapted from chocolate magic written by Kate Shirazi)

(makes 12)

- 110g soft margarine/ margarina
- 85g flour/ farinha
- 1 teaspoon yeast/ fermento
- 25g cocoa powder/ chocolate em pó
- 110g brown sugar/ açucar amarelo
- 2 eggs/ ovos
- 1 teaspoon vanilla extract/ essência de baunilha
- 1 teaspoon maple syrup
- 12 teaspoons Nutella

Preheat the oven to 180⁰C and line 12-hole muffin tin with cases. In a mixer, put in all the ingredients apart from the nutella. Whisk for 5 min. or until you have almost moussey texture. Divide the mixture between the 12 cupcakes cases. Bake for 15-20 min. or until firm on top. Leave the cupcakes in the muffin tin for 2 min. , then cut out a conical shape from the top of each cupcake. Add 1 teaspoon of nutella.

Pré-aqueça o forno a 180⁰C prepare 12 formas de queques. Numa batedeira, junte todos os ingredientes excepto a nutella. Bata por 5 min. ou até observar uma textura de musse. Divida a mistura pelas 12 formas. Leve ao forno entre 15-20 min. ou até o topo esyar “estaladiço”. Após sairem do forno, deixe arrefecer por 2 min., de seguida faça um corte no meio e junte uma colher de chá de nutella.

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