lovely morning & breakfast

3/15/11

hi, how are you today? sometimes i feel like i need something different/special...food bring me this feeling of comfort. inspired by Mafalda tv show i creat my own breakfast recipe, really tasty!


olá, como se sentem hoje? às vezes sinto que preciso de qualqer coisa diferente no meu dia-a-dia....e a comida dá-me essa sensação de conforto! inspirada no programa da Mafalda criei a minha própria receita para um pequeno almoço diferente!




want this "love freebie"? this lovely freebie was design by amy moss for eat drink chic, get it here!


gostam deste "love freebie"? este delicado coração foi criado por amy moss para o seu blog eat drink chic, podem fazer download grátis aqui!






 Breakfast baby tarts

(serve 4)

- 4 fatias de pão de forma/ slices of loaf
- 5 fatias de bacon/ bacon slices
- 4 ovos/ eggs
- 8 c.chá de queijo mozzarella ralado/ teaspoon moazzarella cheese
- azeite para untar/ olive oil
- sal q.b/ salt
- pimenta q.b/ pepper
- 1 dente de alho/ garlic clove

Preheat the oven to 160⁰C. cut bacon slices into small pieces. In a frying pan put olive oil, garlic clove and bacon. Anoint the forms with olive oil. Carefully, put the loaf slices inside forms. Divide de bacon mixture between the forms and add some mozzarella cheese. Break an egg in the top of each form. Finally, add some pepper and salt and bake until the egg is cookied.

Pré-aqueça o forno a 160⁰C. Corte as fatias de bacon em tiras finas. Numa frigideira pequena coloque o dente de alho e um pouco de azeite e junte o bacon, deixe cozinhar. Unte as formas (podem ser formas de queques) com azeite. Com o rolo da massa espalme as fatias de pão de modo a reduzir o seu volume em altura e, cuidadosamente, forre as formas com o pão. Coloque aprox. 2 c.chá de bacon em cada forma e 2 c.chá de queijo mozzarella. Parta um ovo em cima de cada forma e tempere com um pouco de sal e pimenta. Leve ao forno até o ovo estar cozinhado (pelo menos até a clara ficar branca).


4 comments

  1. sabes que ainda hoje estive a ver esta receita!
    está planeada para um lanche de domingo :)))
    as tuas fotos são uma delícia e esse coração também!

    ReplyDelete
  2. Wow! Look delicious, and your photos are beautiful too...
    Keep up the great work, and positives vibes. (-:
    Cheers!

    ReplyDelete
  3. welcome Rhônya! thank you for your lovely words!

    ReplyDelete
  4. Que delicia, com um pequeno almoço assim eu nunca iria sair de casa, é que as imagens convidam a um bom acordar sem pressa! =)

    ReplyDelete

Latest Instagrams

Disclaimer

All photos in this blog are my original copyrighted photographs, unless otherwise noted and correctly linked. If you want to use them please email me before. Thank you.
© raspberry essence . Design by FCD.