mexico::burrito

4/10/11

hello there! how are you doing today? there´s a beautiful sunny day...i think i´m going for a walk later. last night me & mr john have a different dinner. because we love mexican food we decide to prepare our mexican dinner. it was delicious!


olá! como se sentem hoje? hoje está um lindo dia de sol por aqui...acho que mais logo vou dar uma passeio! ontem à noite eu & o joão tivemos um jantar diferente. uma vez que adoramos a comida mexicana resolvemos preparar o nosso próprio jantar mexicano. estava dfelicioso!



Burritos

(serve 4)

- 400g de carne picada/mince
- 240g de polpa de tomate/tomato pulp
- 1 cebola/ onion
- tomilho q.b/thyme
- ½ c.sopa molho inglês/ english sauce
- ½ c.sopa de mostarda dijon/ dijon mustard
- sal q.b/ salt´
- pimenta q.b/ pepper
- azeite/ olive oil
- 1 dente de alho/ garlic clove
- 1 folha de louro/bay leaf

To serve:

- 8 tortilhas/ tortillas
- Tortillas chips
- Original sauce (tomato, onion, parsley)
- Mozzarella cheese



In a bowl mix mince, salt, pepper, thyme, english sauce & dijon mustard. In a pan put olive oil, garlic clove, bay leaf and onion and cook for 5 min. . Add tomato pulp and finally mince mixture. Let it cook for about 30/40 minutes or ultil the mince is cooked. To prepare the tortillas, put one at a time in a frying pan until they golden. Finally, in a plate put one tortilla, a little bit of original sauce and mozzarella cheese, 4 tablespoon of mince and another tortilla on the top.

Numa tigela misture a carne picadam, o sal, a pimenta, o tomilho, o molho inglês e a mustarda dijon. Num tacho coloque o azeite, o dente de alho, a folha de louro e a cebola e cozinhe por aprox. 5 min. Junte a polpa de tomate e finalmente a mistura da carne picada. Deixe cozinhar por 30/40 min. ou até a carne já estar cozinhada. Para preparar as tortilhas, coloque uma de cada vez numa frigideira até dourarem. Finalmente, num prato coloque uma tortilha, cubra-a com um pouco do molho original e também de queijo mozzarella e com 4 c.sopa de carne, cubrindo com outra tortilha no topo.
 


1 comment

Latest Instagrams

Disclaimer

All photos in this blog are my original copyrighted photographs, unless otherwise noted and correctly linked. If you want to use them please email me before. Thank you.
© raspberry essence . Design by FCD.