Raspberry & cinnamon cupcakes

4/21/11

Hi fellow friends! I don´t like this weather. I love rainy days, but no more than one or two, this is too much. These days make me wish cupcakes & tea. So, I made them…yesterday, but we haven´t eaten all yet. Raspberry & cinnamon…I tried this combination and I didn´t regret it, they were really good.

Olá! Não gosto deste tempo…adoro a chuva um ou dois dias mas, mais que isso já se torna um pouco insuportável. Estes dias aumentam o meu apetite, fazem-me desejar queuqes com chá. Foi então que decidi fazê-los ontem...mas ainda não os comemos todos! Framboesa e canela...experimentei esta combinação e não me arrependi nada, porque os queques estavam realmente muito bons.

Raspberry & cinnamon cupcakes
(makes 12)

- 2 chávenas de farinha sem fermento/ cups of flour
- 1 c.chá de fermento/ teaspoon of baking powder
- 2 chávenas de açucar amarelo/ cups of brown sugar
- ½ chávena de manteiga/ cup of butter
- ½ chávena de leite/ cup of milk
- 2 ovos/ eggs
- ½ c.chá canela/ teaspoon cinnamon
- framboesas/ raspberries
- sal q.b/ salt


Combine flour, cinnamon, salt and baking powder in a bowl. Mix brown sugar and butter in a mixer until you get a smooth mixture. Add the eggs, one at a time. Add the milk. Mix the flour mixture and brown sugar mixture. Divide among the cupcake liners and add one raspberry in each one. Bake at 190⁰C for 35 minutes or until the top is golden.

Numa tigela junte o fermento, a canela, o sal e a farinha. Misture o açucar amarelo e a manteiga numa batedeira até obter uma mistura homogénea. Junte os ovos um a um e finalmente o leite. Misture a mistura de farinha com a de açucar até obter uma textura macia. Distribua a mistura pelas formas e leve ao forno e adicione uma framboesa a cada queque. Leve ao forno pré-aquecido a 190 ⁰C, por 35 min. ou até dourarem.

6 comments

  1. Babei litros qdo vi este bolinhos! Pena que engordam...
    Bjkas e um feriadão maravilhoso para vc.

    www.gosto-disto.com

    ReplyDelete
  2. My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!

    Milkshake Mixer

    ReplyDelete
  3. thank you Gowshika! and welcome :)

    ReplyDelete
  4. Têm tão bom aspecto!!!! Beijinho grande e tem uma excelente Páscoa ;))

    ReplyDelete
  5. aahhh que delicia esses bolinhos!
    que tal as férias, com esta chuvinha apetece ainda mais cozinhar, não é?
    beijinhos!
    boa páscoa!

    ReplyDelete
  6. raspberry essenceApril 22, 2011 at 6:39 PM

    Obrigada MJ e Sofia! Boa Páscoa também para vocês! beijinhos para as duas :)

    ReplyDelete

Latest Instagrams

Disclaimer

All photos in this blog are my original copyrighted photographs, unless otherwise noted and correctly linked. If you want to use them please email me before. Thank you.
© raspberry essence . Design by FCD.