me, my couch & my risotto

2/27/11

hello beautiful sunday! yes, next week it will be good weather! so today i bring you one of my favorite recipes, i mean it is a typically sunday dinner when you stay on your couch and watch your favorite series.


Olá! Está um domingo maravilhoso! SOL! Durante a próxima semana também estará sol, perfeito. Hoje trago-vos a minha receita de risotto, um típico jantar de domingo que convida a enrroscarmo-nos no sofá e vermos todas as nossas séries favoritas.


My risotto (serves 4)

- 1 cebola roxa/ red onion
- azeite q.b/ olive oil
- 1 chávena de risotto/ cup of risotto
- caldo de galinha (2 chávenas)/ chicken broth (2 cups)
- 1 dente de alho/ garlic clove
- 75g de bacon aos cubos/ diced bacon
- 190g de cogumelos/ mushrooms
- 75g queijo emmental ralado/ emmental grated cheese
- salsa para polvilhar/ parsley

Cooking risotto for 15 minutes in the chicken broth. In a frying pan with olive oil, mix red onion, garlic clove and diced bacon and let them cook for 10 min. After cooked, transfer risotto to a bowl and mix with the ingredients that you have already fried. Add some emmental grated cheese and parsley.

Cozinhe o risotto por aproximadamente 15 min em caldo de galinha. Numa frigideira com azeite, junte a cebola roza, o dente de alho e o bacon aos cubinhos e deixe cozinhar por aproximadamente 10 min. Após cozido, tranfira o risotto para uma tijela e misture os outros ingredientes previamente fritos. Junte o queijo ralado. Sirva quente polvilhado com salsa.

2 comments

  1. Que bom aspecto, tenho que exprimentar!

    ReplyDelete
  2. não há nada melhor do que um domingo tranquilo com comida caseira :)
    gostei do que encontrei por aqui, já sou seguidora!
    obrigada pela inspiração :)**

    ReplyDelete

Latest Instagrams

Disclaimer

All photos in this blog are my original copyrighted photographs, unless otherwise noted and correctly linked. If you want to use them please email me before. Thank you.
© raspberry essence . Design by FCD.